Dekstop

Symbool tekstballon

Tablet + mobiel

Symbool chatgesprek

Samen de stilte doorbreken

Meer dan 32.000 jongeren floten mee om samen met ons en Jonatan Medart het taboe rond kindermishandeling en seksueel geweld te doorbreken

In samenwerking met contentcreator Jonatan Medart organiseerden we een sensibiliseringscampagne; we vroegen één minuut aandacht voor jongeren die zich niet veilig voelen in hun thuissituatie en/of slachtoffer zijn van seksueel geweld. Dit deden we luidkeels: 75 scholen schreven zich in, goed voor maar liefst 32.000 jongeren!

De deelnemende scholen ontvingen van ons een promopakket met fluitjes, oordoppen, flyers, posters en een lespakket over de thematiek en de werking van de hulplijn.

Het enthousiasme van de scholen onderstreept het belang van deze campagne. Minstens één jongere per klas is slachtoffer van een ernstige vorm van kindermishandeling. Het blijft nodig om aandacht te vragen voor de jongeren die de stap niet durven zetten om over hun thuissituatie te praten. Vaak houden schaamte, angst, of onzekerheid hen tegen om iemand in vertrouwen te nemen. 

Je kan hier de aftermovie van onze campagnedag bekijken.

Wens jij ook flyers en posters van Nupraatikerover.be te ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@nupraatikerover.be en ze komen jouw richting uit.