Dekstop

Symbool tekstballon

Tablet + mobiel

Symbool chatgesprek

Samen de stilte doorbreken

32.000 jongeren fluiten mee om samen met ons het taboe rond kindermishandeling en seksueel geweld te doorbreken

In samenwerking met contentcreator Jonatan Medart organiseren we een sensibiliseringscampagne in scholen gelegen in Brussel en Vlaanderen. We vragen één minuut aandacht voor jongeren die zich niet veilig voelen in hun thuissituatie en/of slachtoffer zijn van seksueel geweld. Dit doen we luidkeels: in plaats van één minuut stilte, laten we jongeren één minuut fluiten. 75 scholen schreven zich in, goed voor 32.000 jongeren!

Scholencampagne:

  • Wanneer? Deze actie gaat door op donderdag 22 februari, Europese dag van het slachtoffer. Ook Jonatan fluit die dag mee!
  • Waarom houden we deze campagne? We weten dat het voor jongeren niet makkelijk is om te praten, zeker niet over hun thuissituatie of in situaties van seksueel geweld. Jongeren voelen zich eenzaam of bang, gevoelens van schaamte of onzekerheid houden hen vaak onterecht stil. Samen doorbreken we de stilte voor die jongeren. Om hen te laten voelen dat ze niet alleen zijn en om te tonen dat er hulp mogelijk is.
  • Wat voorzien wij? Wanneer jouw school zich inschrijft krijgen jullie van ons een promopakket met fluitjes, oordoppen, posters en flyers. Op vraag kan er ook een lespakket in de vorm van een powerpoint en handleiding verkregen worden. Zo kunnen de leerlingen geïnformeerd worden over de thematiek en weten ze waarom ze fluiten.
  • Wat verwachten we van jullie? Niet veel! Help ons te helpen door onze chat mee bekend te maken en de stilte te doorbreken. Maak enkele leuke foto’s en filmpjes van die dag, post het op jullie sociale media en tag Nupraatikerover.be. 

Wil je net als Jonatan Medart mee de stilte doorbreken?

De inschrijvingen zijn afgesloten. De ingeschreven scholen hebben van ons een mailtje ontvangen. Kreeg je deze niet? Geef ons dan een seintje via info@nupraatikerover.be of via 02/669.40.50.

Wil je ons beelden bezorgen? Stuur ze gerust door via Wetransfer, want er zijn problemen met de Dropbox. Onze excuses voor het ongemak!

De presentatie en de lesbundel kan je via deze link downloaden: Dropbox
(Doorklikken naar mapje ‘Lespakket’)

Wil je de informatie afprinten om te tonen aan je leerkracht, je (mede-)leerlingen,… dan kan je deze hier downloaden.

Neemt jouw school niet deel maar wensen jullie wel flyers en posters te ontvangen? Dat kan! Geef ons een seintje via info@nupraatikerover.be

Wil je graag nog meer informatie? Contacteer ons dan via info@nupraatikerover.be of check het onderstaande filmpje. Jonatan geeft graag nog wat meer uitleg: