Dekstop

Symbool tekstballon

Tablet + mobiel

Symbool chatgesprek

Veelgestelde vragen

Twijfel je of je in een situatie bent terechtgekomen van seksueel geweld, verwaarlozing, emotionele of fysieke mishandeling?

Het is niet altijd eenvoudig om te weten of je in een situatie van geweld bent terechtgekomen. Kom gerust met ons chatten en dan zoeken we het samen uit. Meer informatie over seksueel geweld, mishandeling en verwaarlozing vind je ook op deze website.

Foto bij jouw privacy - privacyverklaring

Over de chat

Het is mogelijk dat de chat bezet is. Je probeert in zo’n geval dan best na een tijdje opnieuw in te loggen. Je kan Nupraatikerover ook mailen via info@nupraatikerover.be. Indien anderen uit je omgeving toegang hebben tot je mailbox, hou er dan rekening mee dat ze mogelijks je e-mail kunnen meelezen.

Je kan op de chat terecht met een verhaal of vragen over alle vormen van kindermishandeling. Dit betekent voor fysieke mishandeling, emotionele mishandeling of seksueel geweld en seksueel grensoverschrijdend gedrag zowel online als offline. Je kan je bezorgdheden vertellen, informatie of advies vragen of om je kan komen chatten om hulp te krijgen in je situatie. 

Soms is het niet duidelijk of jouw verhaal over een vorm van kindermishandeling gaat en dat geeft niet. Samen kunnen we uitzoeken of Nupraatikerover je verder kan helpen of een andere organisatie meer aangewezen is.

Het is mogelijk dat de chat gesloten is. Je kan de openingsuren checken en je opnieuw, tijdens de openingsuren, aanmelden. Je kan Nupraatikerover ook mailen buiten de chaturen via info@nupraatikerover.be. We beantwoorden je e-mail binnen de twee werkdagen. Hou er rekening mee dat indien anderen uit je omgeving toegang hebben tot je mailbox ze mogelijks je e-mail kunnen meelezen. Je kan ook contact opnemen met 1712 of met deze organisaties.

Je chat met een medewerker van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Brussel. Hij of zij is getraind om naar jou te luisteren en je te helpen met je vragen en je verhaal over seksueel misbruik, fysieke  en/of emotionele mishandeling. 

Via de chat willen wij zo goed mogelijk een antwoord proberen te geven op jouw vragen en/of melding rond seksueel geweld, mishandeling of verwaarlozing. 

  • We kunnen je ondersteuning en ruimte bieden om je verhaal of bezorgheid te vertellen.
  • We kunnen je advies en informatie geven en hulp bieden.
  • We kunnen je doorverwijzen naar meer gespecialiseerde diensten, die jou verder kunnen begeleiden. Als dit naar een Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK) uit jouw buurt is, kunnen we jou eventueel met één van de medewerkers in contact brengen.

Doorgaans niet. Meld je tijdens de openingsuren aan op deze website en klik op de chatknop. Hierna kan je je aanmelden voor een chatgesprek. Bots je op een technisch probleem? Aarzel niet om contact op te nemen met een medewerker van Nupraatikerover via info@nupraatikerover.be.

Neen, onze software laat je helaas niet toe om het chatgesprek af te printen of op te slaan.

 

Je kan met ons chatten op maandag-, dinsdag- en donderdagavond van 19u tot 22u en op woensdag van 14u tot 22u. Op vrijdagavond, in het weekend en op feestdagen zijn we gewoonlijk gesloten. Check de homepagina 

 

Een technische storing kan een gesprek plots afbreken. Meld je zo vlug mogelijk opnieuw aan met dezelfde nickname.

 

Was je ergens ontevreden over, of werd je net heel goed geholpen? Op het einde van het chatgesprek kan je een anoniem feedbackformulier invullen. Jouw mening is heel belangrijk en kan ons helpen deze chat te verbeteren.

Wil je een telefonisch contact of een vertrouwelijk gesprek met een medewerker van een Vertrouwenscentrum Kindermishandeling, dan kunnen we binnen de chat bekijken hoe we dit organiseren. Hou er dan wel rekening mee dat je waarschijnlijk niet langer anoniem kan blijven. Meer info over de werking van de Vertrouwenscentra Kindermishandeling vind je hier.

Je kan met nupraatikerover.be niet bellen. Voor telefonische hulpverlening kan je contact opnemen met 1712 of je kan ook terecht bij deze organisaties.

Op onze website hebben we een overzicht opgesteld van een reeks andere organisaties waarbij je terecht kan met een probleem. Een overzicht van alle hulporganisaties – opgesteld door WatWat – vind je hier.

#seksueelgeweld
Ik wist niet dat je verkracht kon worden door iemand die je graag zag

Leyla, 17 jaar

#mishandeling
Als papa begint te roepen, worden mama en ik heel stil

Fatima, 14 jaar

#verwaarlozing
Mijn mama zei dat ik niets meer voor haar beteken, ik ben volledig ingestort

Jolien, 18 jaar