Dekstop

Symbool tekstballon

Tablet + mobiel

Waar kan je nog terecht?

Noodgeval?

Heb je dringend hulp nodig van een medisch team of de brandweer? Bel dan 112. Heb je dringend hulp nodig van de politie? Dan bel je best naar 101.

Awel

Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal, een probleem. Wanneer je Awel contacteert zal een vrijwilliger naar jou luisteren. Je kan Awel bereiken via telefoon (102), e-mail, chat en forum.

CLB Ch@t

Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) is er voor begeleiding van jongeren op school. Op elke school is een CLB-team aanwezig. Je kan op de website van je school meer informatie vinden of je kan ook chatten met hen via de CLB Ch@t.

Zelfmoordlijn

Denk je aan zelfmoord? Lijkt zelfmoord soms nog de enige oplossing? De deskundige vrijwilligers van 1813 luisteren naar jouw verhaal. Je kan bellen (24/7), chatten of mailen.  

Child Focus

Child Focus stelt alles in het werk om verdwijning en seksuele uitbuiting (zowel offline als online) van kinderen aan te pakken en te voorkomen. Child Focus werkt ook aan een veilig internet voor kinderen. Je kan Child Focus contacteren via het gratis nummer 116000 (24u op 24, 7 dagen op 7) . Een gespecialiseerde consulent luistert aandachtig naar je verhaal, probeert de ernst van de situatie in te schatten en gaat na wat de noden van het slachtoffer en zijn omgeving zijn.

Jongeren Advies Centrum (JAC)

Je kan bij het JAC terecht met vragen over seksualiteit, relaties, je rechten en plichten, persoonlijke, financiële of materiële problemen, vrijetijdsbesteding, enz… Deze site helpt je een JAC in de buurt te vinden. Je kan er ook online chatten met een JAC-medewerker.

1712.be

Voor informatie, advies en doorverwijzing rond alle vormen van geweld en misbruik kan je ook terecht op het gratis nummer 1712. Je kan ook mailen en chatten met 1712. Op de site 1712.be vind je meer informatie. 

Allesoverseks

Deze site van Sensoa, speciaal voor jongeren, bevat veel informatie rond seks en relaties. Misschien vind je hier wel een antwoord op je vraag.

Seksueel geweld

Op deze website vind je heel wat informatie over seksueel geweld en de mogelijkheden om het te stoppen.  

Trefpunt Zelfhulp

Indien je op zoek bent naar een zelfhulpgroep of lotgenotencontact kan je hier terecht.

Lumi

Lumi is de anonieme opvang- en infolijn voor iedereen met vragen over gender en seksuele voorkeur. Via chat, telefoon en e-mail staat een team van opgeleide Lumi-vrijwilligers klaar om een gratis en vertrouwelijk gesprek te voeren.