Dekstop

Symbool tekstballon

Tablet + mobiel

Symbool chatgesprek

Wil je praten over problemen?

Nood aan een luisterend oor: chat met ons

Wij zijn jouw hulplijn bij seksueel misbruik, seksueel geweld, mishandeling en verwaarlozing. Met ons kan je anoniem met iemand praten over problemen. Een hulpverlener laat je anoniem je verhaal doen in de chat en gaat je ondersteunen en advies geven. 

Hoe aanmelden bij de chat voor jongeren?

 • Na het aanmelden via de chatknop kom je terecht bij een chatmedewerker, dit is een professionele medewerker van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling. Op drukke momenten kan je ook in de wachtrij terecht komen. Je kan ervoor kiezen om te wachten, op een ander moment terug te komen of ons een berichtje te sturen zodat we een afspraak kunnen plannen. Dan hebben we wel een mailadres nodig van jou. 
 • De chatgesprekken zijn gratis, anoniem en op jouw tempo. Je hebt de mogelijkheid om op een later moment terug te komen chatten (bij dezelfde chatmedewerker). Zo hoef je niet steeds je verhaal opnieuw te brengen.
 • Het is niet altijd eenvoudig om te weten of je in een situatie van geweld bent terechtgekomen. Kom gerust met ons chatten en dan zoeken we het samen uit. Meer informatie over seksueel misbruik, fysieke & emotionele mishandeling en verwaarlozing vind je ook op deze website.
 • Via de chat willen wij zo goed mogelijk een antwoord proberen te geven op jouw vragen en/of verhaal van mishandeling, verwaarlozing of seksueel geweld.
Werking van Nupraatikerover

Anonieme chatten over problemen:
Wat kunnen we doen voor jou?

 • We kunnen je ondersteuning bieden en ruimte om je verhaal of bezorgdheid te vertellen.
 • We kunnen je ook advies en informatie geven en hulp bieden.
 • We kunnen je ook doorverwijzen naar meer gespecialiseerde diensten, die jou verder kunnen begeleiden. Als dit naar een Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK) uit jouw buurt is, kunnen we jou eventueel met één van de medewerkers in contact brengen.

Online chatten over je problemen:
Praat met een hulpverlener

 • We chatten per keer maximaal een uurtje.
 • Tegen het sluitingsuur proberen we de gesprekken te beëindigen.
 • Het kan gebeuren dat het gesprek plots stopt omwille van technische problemen. Meld je dan zo snel mogelijk opnieuw aan. De software zorgt ervoor dat het gesprek 5 minuten bewaard blijft.
 • Op het einde van je chatgesprek krijg je een evaluatieformulier te zien. Je kan hier je feedback kwijt over het chatgesprek. Jouw mening is heel belangrijk en kan ons helpen deze chat te verbeteren.
#mishandeling
Ik hou me altijd sterk en ween nooit als ze me slaan, want dan lijk ik zwak

Joris, 15 jaar

#verwaarlozing
Ik begrijp niet waarom ze mij zo kunnen behandelen

Larissa, 18 jaar

#seksueelgeweld
Het is spannend, maar het voelt ook fout

Ano, 15 jaar

Je bent niet alleen. Wij zijn er om jou te helpen. Om te chatten over verborgen verdriet. Om te praten over problemen. Om te vertellen over het seksueel geweld of het seksueel misbruik dat je hebt ervaren. Laat ons helpen.