Dekstop

Symbool tekstballon

Tablet + mobiel

Symbool chatgesprek

Jouw privacy

Jouw privacy is belangrijk voor ons

Het chatgesprek is steeds vertrouwelijk tussen jou en de chatmedewerker. Onze medewerkers zijn gebonden aan het beroepsgeheim en niemand kan het gesprek meelezen. Het gesprek wordt niet bewaard op jouw smartphone, tablet of PC.

Wil je dat niemand kan zien dat je onze website hebt bezocht? Wis dan je geschiedenis of surf in ‘incognito’. 

Je kunt er steeds voor kiezen om anoniem te blijven. We vragen je bij de start van de chat, om ons een beetje info over jezelf te geven zodat we je beter kunnen helpen (nickname, geslacht, leeftijd, regio). Dit is niet verplicht, je kan ook gewoon beginnen chatten.

De chatgesprekken en jouw IP-adres worden opgeslagen in de goed beveiligde omgeving van de chatsoftware. De gesprekken worden hier twee jaar in bewaard, zodat we kunnen terugkeren naar jouw vorige gesprekken. 

Om onze werking te verbeteren, kan er onderzoek worden uitgevoerd aan de hand van de geanonimiseerde gesprekken. Hierbij worden geen persoonsgegevens gebruikt. Er wordt ook altijd een vertrouwelijkheidsengagement opgesteld tussen de onderzoeksinstellingen en Nupraatikerover.be.

Foto bij jouw privacy - privacyverklaring

Mijn privacy vragen

Neen, wij kunnen en zullen dat niet doen. In het kader van een gerechtelijk onderzoek kan de politie het gesprek wel opvragen. Dit gebeurt slechts heel zelden. Wanneer de chatmedewerker het gevoel heeft dat de melder zich – op moment van het contact met nupraatikerover.be – echt in een noodsituatie (onmiddellijk dreigend gevaar) bevindt, kan hij de hulpdiensten verwittigen.

Neen. Het gesprek heeft enkel plaats tussen jou en één gespecialiseerde chatmedewerker. Anderen kunnen ook niet zien dat jij chat of wil chatten.

De inhoud van een gesprek wordt bewaard. Toegang tot die informatie wordt beperkt tot mensen voor wie deze info noodzakelijk is. De opgeslagen gesprekken helpen ons om de chat te verbeteren en jullie nog beter te kunnen helpen.

Er blijft niets achter op je computer van het chatgesprek, behalve de naam van deze website in de geschiedenis van bezochte websites. Als je liever niet hebt dat anderen deze website kunnen zien, raden we je aan deze te verwijderen uit de geschiedenis of je kan surfen in privé-modus of een incognitovenster.

Het chatgesprek is vertrouwelijk tussen jou en een gespecialiseerde chatmedewerker. Onze medewerkers zijn immers gebonden aan beroepsgeheim. Je kunt er bovendien voor kiezen om anoniem te blijven. Toch vragen we je, bij de start van de chat, om ons een beetje info over jezelf te geven zodat we je beter kunnen helpen (nickname, geslacht, leeftijd, regio). Dit is niet verplicht, je kan ook gewoon beginnen chatten.

De chatgesprekken worden opgeslagen op een goed beveiligde server van het bedrijf dat de chatsoftware aanbiedt en technisch beheert. 

Om onze werking te verbeteren, kan er onderzoek worden uitgevoerd aan de hand van de geanonimiseerde gesprekken. Hierbij worden geen persoonsgegevens gebruikt. Er wordt ook altijd een vertrouwelijkheidsengagement opgesteld tussen de onderzoeksinstellingen en nupraatikerover.be

Tijdens het chatten is je IP-adres zichtbaar voor de hulpverlener. Je IP-adres wordt opgeslagen bij het gesprek zodat wij kunnen weten wanneer je eerder al eens bent komen chatten.

Er blijft niets achter van het chatgesprek op je computer. Niemand kan dus het chatgesprek achteraf nog lezen. Indien het belangrijk voor je is dat niemand weet dat je met ons hebt gechat, kan je best de geschiedenis van bezochte websites verwijderen.

#verwaarlozing
Mijn mama zei dat ik niets meer voor haar beteken, ik ben volledig ingestort

Jolien, 18 jaar

#mishandeling
Als papa begint te roepen, worden mama en ik heel stil

Fatima, 14 jaar

#seksueelgeweld
Ik wist niet dat je verkracht kon worden door iemand die je graag zag

Leyla, 17 jaar