Dekstop

Symbool tekstballon

Tablet + mobiel

Symbool chatgesprek

Street Art project Brussel

1 op 10 kinderen en jongeren zijn slachtoffer van kindermishandeling, verwaarlozing en/of seksueel geweld. Een klein deel van deze jongeren zoekt contact met hulpverlening of spreekt een vertrouwenspersoon aan. De andere jongeren blijven alleen met hun verhaal, ervaren gevoelens van schuld, angst en schaamte. Nupraatikerover.be biedt een antwoord voor deze jongeren, onder de vorm van een anonieme laagdrempelige online hulplijn. Indien jongeren hier vraag en nood aan hebben bieden we meerdere gesprekken aan bij dezelfde beantwoorder. Hierdoor kunnen we verder bouwen op voorgaande gesprekken en creëren we een vertrouwensband. Op deze manier bieden we meer dan enkel een luisterend oor. Herken jij je in deze thema’s? Je bent welkom om met ons te chatten. Hier kan je meer uitleg vinden over de werking van de chat.

Plus d’info’s en français, cliquez ici.

Waarom Street Art in Brussel?

Via onze chat willen we vaker Brusselse jongeren bereiken en met hen in gesprek gaan. Om deze reden wensen we het aanbod van de chat bij hen meer bekend te maken. Daarnaast willen we de thema’s kindermishandeling en seksueel geweld onder de aandacht brengen bij het brede publiek om zo meer bewustzijn te creëren. We kunnen pas helpen vanuit de chat indien jongeren de weg naar ons vinden.

Wie werkte er mee?

Deze campagne stelt de stem van de jongere centraal. Vijf moedige jongeren, elk met hun eigen verhaal van mishandeling, verwaarlozing en/of seksueel geweld gingen aan de slag. Onder begeleiding van Street Art artiesten Guillaume Desmarets en Amandine Levy vonden er drie workshops met de jongeren plaats. Op basis van hun eigen ervaringen gaven ze de aanzet tot krachtige metaforen. Amandine en Guillaume brachten hun ideeën samen in één beeld en finaliseerden in juni 2023 de muurschildering. De toon van het werk is positief, poëtisch en mild en promoot de werking van de chat vanuit de dynamieken van overlevers van kindermishandeling en hun noden.

Benieuwd naar meer?

Aan dit project ging heel wat voorbereidingswerk vooraf. Ben je nieuwsgierig naar een kijkje achter de schermen? Kijk dan zeker binnenkort naar de aftermovie!

Aftermovie (Stay tuned!)

Onze partners

We hadden dit project niet kunnen realiseren zonder de steun van onze partners.

Met steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, Brusselse woning en stad Brussel